Geslotendonderdag van 09:00 tot 18:00 staan we weer voor u klaar
U vindt ons op de Liessentstraat 2-C
Vragen? Neem contact op!

Hoe houdt u de accu van uw elektrische fiets gezond?

Het opladen van de accu van een elektrische fiets is redelijk eenvoudig. Wij geven een aantal tips die u zullen helpen meer profijt te halen uit uw elektrische fiets. Dit om te voorkomen dat u te snel een nieuwe accu dient aan te schaffen.

Net als bij gewone accu’s wordt de levensduur van uw fietsaccu uitgedrukt in laadcycli of laadbeurten. De meest gebruikte accutechnieken zijn NIMH,  Lithium Ion en de nieuwe technologie LiFePo4 voor topmodellen.

Tips om een zo lang mogelijke levensduur te realiseren:

  • Bij een fiets met een bereik van 60 kilometer waarmee u per dag 20 kilometer aflegt, hoeft u de fiets niet elke dag op te laden. Het is beter om dit om de dag te doen. Dit om het aantal onnodige laadcycli te verlagen (met name bij batterijen van oude typen relevant).
  • Let op: wanneer de accu niet helemaal leeg is en hij wordt opgeladen kan de accu ernstig beschadigen en als gevolg hiervan onbruikbaar worden. Echter bij een Lithium Ion is dat niet het geval en hoeft de accu niet helemaal leeg te zijn om deze weer op te laden.
  • Een accu hoeft niet constant aan de lader als u de e-bike een tijdje niet gebruikt. Het is aan te raden om zo nu en dan de accu weer even op spanning te brengen. Bijvoorbeeld om de twee weken. Moderne accu’s lopen niet snel leeg. Wat ook kan is in de wintermaanden een blokje om te doen om de accu weer op spanning te brengen.
  • Bij voorkeur laat u de accu niet op de fiets zitten in een zeer koude schuur of fietsenberging. Een accu bewaart u het beste op kamertemperatuur.
  • Gemiddeld gaan accu’s drie jaar mee. Houd er rekening mee dat het bereik van een accu daarna echt aanzienlijk kan afnemen. Schrijf dus elk jaar een derde van het aanschafbedrag af op uw accu.

Bron: fiets123.nl