Geslotendonderdag van 09:00 tot 18:00 staan we weer voor u klaar
U vindt ons op de Liessentstraat 2-C
Vragen? Neem contact op!

Onderzoek wijst uit: elektrisch fietsen goed voor de gezondheid

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dat elektrisch fietsen goed is voor de gezondheid. Geweldig voor de steeds grotere groep mensen die voor de elektrische fiets kiest.

We zien steeds duidelijker dat de e-bike een goed middel is om mensen in beweging te krijgen. Belangrijk ook voor mensen die normaal gesproken niet (meer) fietsten. In het European Journal of Applied Physiology staat dat wetenschappers van de universiteit van Colorado onderzoek hebben gedaan naar de gezondheidsaspecten van de e-bike. Wat blijkt? De gezondheid gaat er aanzienlijk op vooruit.

Drie keer per week fietsen

Er deden aan dit onderzoek twintig mensen mee. Dit waren mensen die dagelijks met de auto naar het werk gaan en niet sporten. Voorafgaand van het onderzoek werden hun bloedwaarden en conditie gemeten. De mensen reden een maand lang minimaal drie dagen per week met een e-bike naar het werk. Ze werden hierbij gevolgd door een gps-tracker en een hartslagmeter. De gemiddelde snelheid bleek 20,1 km/u te zijn en na de testmaand zag men duidelijke verbeteringen qua cardiovasculaire gezondheid, zuurstofopname en bloedsuikerpeil.

Goed voor hart en bloedvaten

Men concludeerde na het onderzoek: ‘Elektrische fietsen zijn een efficiënte vorm van actief transport die de risicofactoren voor wat betreft hart- en vaatziekten in amper vier weken tijd kunnen verbeteren.’ James Peterman, onderzoeker aan de universiteit in Colorado, tevens één van de hoofdauteurs voegt daar nog aan toe: ‘De e-bike kan mensen helpen om fysieke activiteit in hun dag in te bouwen zonder dat ze daarvoor extra tijd voor vrij moeten maken.’ Ideaal dus als u toch al op en neer moet.

Bron: fietsen123.nl